מטפלים בנפש: כל מה שצריך לדעת על ציפרלקס ותופעות לוואי שלו

בעידן המודרני, תרופות פסיכיאטריות הפכו לעניין שבשגרה ולמעשה, לא מעט אנשים נוהגים ליטול תרופות כאלו מדי יום במטרה להתמודד עם עניינים שבנפש. דוגמה טובה לתרופה כזו היא הציפרלקס, שנחשבת לאחת מהתרופות האנטי-דיכאוניות הנפוצות והיעילות ביותר. אז מהי התרופה הזו, כיצד היא יכולה לסייע בהתמודדות עם בעיות שונות ומהן תופעות הלוואי האפשריות שלה? כל הפרטים במאמר שפניכם.

ציפרלקס – אודות התרופה

ציפרלקס, או בשמה הרשמי "אסציטלופרם" היא תרופה שמיועדת לטיפול במצבים של דיכאון, חרדות והפרעה טורדנית כפייתית (OCD). התרופה שייכת למשפחת ה-SSRI, כלומר תרופות המעכבות ספיגה של סרוטונין. סרוטונין הוא מתווך עצבי במוח שלוקח חלק בתהליכים הקשורים בוויסות מצבי רוח, ועלייתו גורמת לשמחה ולהנאה. לעומת זאת, ירידה בכמות הסרוטונין במוח יכולה להביא למצבים של דיכאון ושל חרדה. לפיכך, התרופה מעלה את רמות הסרוטונין במוח כך שהיא יכולה לסייע בהתמודדות עם מצבי דיכאון וחרדה. בפורטל טיפולים ישראל מבית מכון חיבורים תוכלו למצוא מידע מקיף אודות התרופה, ואף מידע נוסף הקשור בטיפולים בתחום בריאות הנפש.

עבור אילו סוגי בעיות מתאים הציפרלקס?

אנשים רבים נוטים לחוות דיכאון ברמה כזו או אחרת, בין אם מדובר בדיכאון קל ובין אם בדיכאון קליני חמור. ציפרלקס בהחלט יכול לסייע להתמודדות עם מצבי דיכאון מאחר שמדובר בתרופה אנטי דיכאונית יעילה מאוד. כמו כן, התרופה ניתנת במסגרת טיפול בכל הנוגע להפרעות חרדה, לרבות חרדה כללית, חרדה חברתית וכדומה, ואף יכול לסייע לבעיות הקשורות בהפרעה טורדנית כפייתית.

 

 

תופעות לוואי של ציפרלקס

כמו לכל לתרופה, גם לציפרלקס יש כמה תופעות לוואי אפשריות שעלינו להיות מוכנים לקראתן כאשר אנחנו נוטלים את הכדור, במיוחד בפעמים הראשונות. רוב האנשים ככל הנראה יחוו תופעות לוואי קלות בלבד, אך כמובן שהאופן בו משפיע הכדור משתנה בין אדם לאדם. בין התופעות הגופניות הנפוצות תוכלו לחוות הזעה מוגברת, שינויים בתיאבון, בחילות, שלשולים, עצירות, הפרעות בתפקוד המיני, יובש בפה וקשיי שינה. תופעות לוואי נוספות שדווחו על ידי משתמשים שיבוש בתפקוד התפיסתי ודיכאון מוגבר בתקופה הראשונה שבה נוטלים את הכדור.

חשוב להדגיש כי תופעות הלוואי צפויות לחלוף לאחר שהגוף מסתגל לתרופה, ולרוב מדובר בזמן קצר בלבד. עם זאת, כאשר תופעות הלוואי אינן חולפות מעצמן מומלץ לגשת לייעוץ רפואי ולשקול להפסיק ליטול את התרופה. בהזדמנות זו נדגיש שצירפלקס ניתן ליטול במרשם רופא בלבד וחשוב מאוד להתייעץ עם רופא לפני נטילת התרופה כדי שתוכלו לקבל הנחיות לגבי המינון הנדרש.

מתי אסור ליטול את התרופה?

במדינות מסוימות התרופה נרשמת עבור מטופלים מגיל 12 ומעלה, אם כי בישראל וברוב מדינות העולם התרופה מיועדת למבוגרים מעל לגיל 18. ההסבר לכך הוא שהתרופה יכולה לשבש את תהליך ההבשלה וההתפתחות של המוח אצל ילדים ונערים צעירים. כמו כן, קיימים מצבים רפואיים מסוימים המחייבים את המטופל הלוקה בהם ליידע את הרופא ולהתייעץ עמו טרם נטילת התרופה, כמו מחלת אפילפסיה, בעיות לב ידועות, סוכרת, מחלות כבד, היריון והנקה ועוד.

סיכום

לסיכום, הציפרלקס היא תרופה פסיכיאטרית שעוזרת לאנשים רבים מדי יום בהתמודדות עם הפרעות נפשיות כאלה ואחרות. אם אתם חושבים שהתרופה הזו עשויה לסייע לכם במצבכם, אנחנו ממליצים לכם לגשת לרופא לקבלת חוות דעת מקצועית.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

נגישות