איך אפשר למצוא מקורות מימון לעמותות?

בניהול ארגון ללא מטרות רווח, החיפוש אחר מימון הוא מסע שלעיתים קרובות מצטרף אל כל יוזמה. ארגונים אלה המונעים מהכוח לעורר שינוי ממלאים תפקיד מרכזי בטיפול בדאגות חברתיות, סביבתיות או חינוכיות. עם זאת, גופים אלה זקוקים למימון אמין כדי להניע את עבודתם. אבל מאיפה מגיע המימון הזה וכיצד ניתן לגרום לאחרים לתרום? בואו לגלות!

ערוצי המימון הנפוצים ביותר לעמותות

לרשות העמותות עומדות אפשרויות לערוצי מימון. הינה כמה מהנפוצים ביותר:

  1. תרומות מיחידים

חלק ניכר מהכנסות העמותות מקורן לעיתים קרובות מכיסם של תורמים פרטיים. תרומות אלה יכולות להתממש בצורות רבות, כולל מתנות כספיות, רכוש, מניות או נכסים אחרים. המניעים לתרומות כאלה עשויים לנבוע מדחפים פילנתרופיים, שיקולי תכנון עיזבון או זיקה אישית למטרה בה דוגלת העמותה.

  1. חסות מתאגידים

תאגידים מספקים לעיתים קרובות תמיכה כספית לעמותות במסווה של חסויות או שותפויות, וכך הן מעלות את ערך העמותה ואת המודעות אליה. פטרונות תאגידית כזו מונעת בדרך כלל מהתחייבויות אחריות חברתית תאגידית או הטבות מס פוטנציאליות, אך לא בהכרח.

 

 

  1. תמיכה מקרנות ומגופים נותני מענקים

מענקים המוענקים באמצעות קרנות פרטיות וציבוריות מהווים מקור משמעותי נוסף למימון מלכ"רים. בעוד שתהליך הגשת הבקשה למענקים אלה יכול להיות מאתגר, ומחייב הצעות מקיפות ודוחות התקדמות, התגמולים הכספיים הפוטנציאליים הופכים את העבודה לכדאית.

  1. מימון ממשלתי

ממשלות ברמות שונות – מקומיות, מדינתיות ואחרות – מציעות שפע של הזדמנויות מימון לעמותות שמתעסקות בנושאים שונים, כמו למשל קיימות או עזרה לחולים ולנזקקים. בדרך כלל הן מכוונות למגזרים או יוזמות חברתיות ספציפיות, כגון בריאות הציבור, חינוך או התרוממות קהילתית.

  1. הכנסות מאירועי גיוס כספים וקמפיינים

אירועי התרמה, החל ממכירות פומביות למטרות צדקה, ריצות מהנות ועד גאלה, יכולים להיות קרקע פורייה ליצירת כספים משמעותיים. באופן דומה, קמפיינים מקוונים המופעלים ברשתות החברתיות או בפלטפורמות מימון המונים יכולים גם הם להניב דיבידנדים משמעותיים.

מציאת מקורות מימון

כעת, לאחר שחשפנו את האופציות הרבות למימון עמותות, נשאלת השאלה: כיצד ניתן למצוא ולקבל את הכספים הללו?

  • בדיקה מעמיקה: החיפוש אחר מימון מתחיל בבדיקה ממצה. משאבים מקוונים, כגון מסד הנתונים של מרכז הקרן, מספקים תובנות חשובות לגבי מענקים וקרנות פוטנציאליים. תאגידים עם יוזמות חברתיות בתחום שלכם יכולים להיות שטחי ציד פוריים. למידה מעמותות מצליחות דומות לשלכם יכולה גם להציע תובנות חשובות.
  • רתימת כוחם של הקשרים: קשרים הם כלי רב עוצמה בארסנל המימון של ארגונים ללא כוונת רווח. באמצעות יצירת קשרים עם תורמים, קרנות ותאגידים פוטנציאליים, עמותות יכולות לשפר באופן משמעותי את סיכוייהן להשיג מימון. ניתן למנף השתתפות באירועים בתעשייה, השתייכות לאיגודי עסקים מקומיים ושימוש מושכל בפלטפורמות מדיה חברתית כדי ליצור קשר עם תורמים פוטנציאליים.
  • ניסוח הצעה משכנעת: עבור בקשות למענק, הצעה משכנעת יכולה לסגור את העסקה. חשוב לנסח את המשימה שלכם, לזהות את הנושא שבו אתם שואפים לטפל, לפרט את תוכנית הפעולה שלכם ולהציג תקציב. ההצעה שלכם צריכה להעביר בתמציתיות את ההשפעה הפוטנציאלית של עבודתכם וכיצד ישתמשו בכספים.
  • עריכת אירועי התרמה: אירועי גיוס כספים יכולים לשרת את המטרה הכפולה של יצירת כספים והעלאת המודעות למטרה שלכם. יצירתיות, הבנה של קהל היעד שלכם והצעת ערך למשתתפים הם מרכיבים מרכזיים לאירועים מוצלחים. קמפיינים מקוונים צריכים להיות מתוכננים בקפידה, עם מטרות מוגדרות ונרטיבים מרתקים.

גורמי מפתח שיש לקחת בחשבון בעת חיפוש מימון

קבלת מימון דורשת לא רק אסטרטגיה, אלא גם שיקול זהיר של כמה גורמי מפתח שהם:

  • גיוון זרמי המימון: כדאי לא להיות תלויים יתר על המידה במקור מימון יחיד. גיוון זרמי ההכנסות שלכם יכול להבטיח את תוחלת החיים והעמידות של הארגון שלכם.
  • יישור קו עם המשימה הארגונית: הבטחת התאמה בין מקור המימון לבין המשימה של הארגון שלכם היא קריטית. קבלת כספים ממקורות המנוגדים לערכי הארגון שלכם עלולה להזיק למוניטין שלו.
  • בניית מערכות יחסים ארוכות טווח: מועיל לטפח מערכות יחסים ארוכות טווח עם התורמים שלכם. תקשורת סדירה ועדכונים על עבודתכם יכולים לעזור לשמור על תמיכתם.
  • התחשבות בעלויות תקורה: העלויות הכרוכות בהבטחת מימון, כגון כתיבת מענקים, ארגון אירועי גיוס כספים וטיפוח קשרי תורמים, יכולות להיות משמעותיות. חיוני לוודא שהיתרונות עולים על עלויות תקורה אלה.

לסיכום

אפשרויות המימון הרבות עבור ארגונים ללא כוונת רווח יכולות להיראות מרתיעות, אך עם הידע והאסטרטגיות הנכונים, הן הופכת למסע מלהיב לעבר צמיחה והשפעה. באמצעות הכרת ערוצי מימון מגוונים ואסטרטגיה יעילה לקבל מהם תרומות, ארגונים ללא כוונת רווח יכולים להבטיח שהם מצוידים כראוי כדי לממש את משימותיהם הנעלות. זכרו, לא מדובר רק בהישרדות, אלא גם בשגשוג בסביבה דינמית זו.

נגישות