04/10/2024 06:42
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לא חוששים לקבל לעזרה: סימנים שמעידים על כך שכדאי לפנות אל פסיכולוג ילדים

כהורים, אנחנו נעשה הכול כדי שלילדים שלנו יהיה הכי טוב שאפשר על ידי מענה מתאים לכל צורכיהם, בין אם מדובר בצרכים פיזיים ובין אם בצרכים רגשיים. אולם, עם כל הרצון הטוב, לא תמיד דווקא אנחנו הם אלה שיכולים לעזור לילדים, ולעתים יש צורך לספק להם מענה בצורת טיפול רגשי מקצועי. אבל איך נזהה מתי לילד שלנו יש קושי רגשי המצריך התייחסות מקצועית ומתי מדובר בהתנהגות נורמלית שתחלוף באופן טבעי? הכירו את הסימנים שמעידים על כך שכדאי לפנות אל פסיכולוג ילדים.

מתי נפנה לפסיכולוג ילדים?

כדי לזהות מתי הילד שלנו זקוק לעזרה, חשוב מאוד להיות ערים לשינויים בדפוסי ההתנהגות שלו. שינויים אלה יכולים להתבטא בשינויים בדפוסי אכילה, שינויים בדפוסי שינה, שינויים באופן הלמידה, רגרסיות (הרטבה במיטה, מציצת אצבע וכדומה), שינויים קיצוניים במצב הרוח ועוד. שינויים אלה עשויים להצביע על קושי שעמו מתמודד הילד ולכן כדאי לדבר איתו ולבדוק את מצבו. באתר חיבורים תוכלו לקרוא מידע נוסף אודות מצבים שבהם מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג ילדים לגבי מצב הילד ולשקול מסגרת טיפול מתאימה, כמו מצבים בהם הילד חווה שינויים קיצוניים בחייו כגון מוות במשפחה, גירושין של ההורים או בריונות בבית הספר.

כיצד פסיכולוג ילדים יכול לסייע?

יש יתרונות רבים בעבודה עם פסיכולוג, אולם בראש ובראשונה יוכל הפסיכולוג להעניק לילדכם ביטחון וכלים מעשיים להתמודדות עם מצבו שיעזרו לו להמשך חייו. בין היתר, הטיפול הפסיכולוגי יוכל להקנות לילדכם מיומנויות חברתיות, יכולת פתירת בעיות, תחושת עצמאות, מחשבה אוטונומית, אופטימיות, חוסן נפשי ואמונה עצמית. הטיפול בילדים הוא מגוון ומשתנה, ותלוי בגורם המטפל ובילד. אופי הטיפול צריך להתחשב בגילו של הילד, בקושי עמו הילד מתמודד ובאופי של הילד.

 

 

בגילים צעירים יותר, נהוג לעבוד תחילה על יצירת אמון וקשר בין המטפל לילד, כדי שבהמשך הילד יהיה פתוח יותר לגבי מצבו ואפקטיביות הטיפול תגדל. לרוב, תהיה גם חשיבות לשותפות ההורים בתהליך, במיוחד לאור העובדה כי ההורים הם המטפלים העיקריים של ילדיהם והשינוי צריך להיות מונחל ברמה המשפחתית. בכל הנוגע לשיטת הטיפול, כל פסיכולוג עובד קצת אחרת ולרוב הטיפול הפסיכולוגי בילדים צעירים יתבצע באמצעות משחקים ודרכי הבעה נוספות שמלמדות על אישיותו של הילד ועל האופן שבו הוא מתמודד עם המצבים. לצד המשחק ישולבו שיחות המאפשרות לילד לעבד חוויות שונות ולהביע את עצמו ולפרוק את רגשותיו בצורה חופשית.

מה כדאי לדעת לפני הטיפול?

הפתרון למצבו של הילד אינו מתחיל ונגמר בשליחתו לפסיכולוג. חשוב שתהיו תמיד עם אצבע על הדופק ותבדקו כיצד הילד מרגיש לאחר הפגישות – האם הילד מרגיש בנוח עם המטפל? האם הילד מחבב את המטפל? האם הילד מביע רצון להגיע לטיפולים נוספים? גם אם נראה שהטיפול לא צולח ואין כימיה בין הילד למטפל, אין סיבה להרים ידיים. במצב כזה, כדאי לשקול לשלוח את הילד למטפל אחר, וזאת מפני שלכל מטפל יש ארגז כלים אחר וגישת טיפול קצת שונה. כמו כן, לפני שמתחילים טיפול חשוב לוודא מהי ההכשרה שעבר המטפל ומהו הניסיון הקליני שלו.

סיכום

לסיכום, בכל מצב שבו אתם מזהים שינויים בדפוס ההתנהגות של ילדכם, מומלץ לשקול פנייה לטיפול מקצועי אצל פסיכולוג ילדים. פסיכולוג ילדים יוכל להקנות לילדיכם כלים ומיומנויות שיעזרו לו להתמודד עם הקושי בצורה מיטבית.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים בנושא

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

נופש בחיפה

נגישות